Hoe we iedereen de vrijheid van beweging willen geven!

Toyota Accessible People Mover speciaal ontwikkeld voor Olympische en Paralympische Spelen van 2020

We willen dat iedereen de vrijheid van bewegen kan ervaren. Ook als je ouder bent en wat ondersteuning kan gebruiken. En óók als je een lichamelijke beperking hebt. ‘Mobility for All’, noemen we dat. En we laten het niet bij woorden. Zie hier de Toyota Accessible People Mover ofwel APM: een milieuvriendelijk en laagdrempelig vervoermiddel dat we speciaal voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo ontwikkeld hebben.

Extra gemakkelijk in- en uitstappen

Zoals je op de foto’s ziet, zijn de zijkanten van de Toyota APM open. Op die manier stap je extra gemakkelijk in en uit, ook als je minder goed ter been bent. Bovendien kun je jezelf beethouden aan speciale veiligheidsbeugels en -stangen. Door hun gele kleur vallen ze goed op en grijp je nooit mis. De bestuurder zit extra hoog en recht achter het centraal in het dashboard gemonteerde stuurwiel. Hierdoor kan hij zijn passagiers goed in de gaten houden en ze eventueel gemakkelijk assisteren.

/

Optioneel met stretcher

Er passen zes inzittenden in de Toyota APM, inclusief de bestuurder. Door de stoelen neer te klappen, vinden ook rolstoelgebruikers een plekje. Speciale bevestigingspunten en oprijplaten garanderen een veilige toegang en rit. De APM kan verder worden uitgerust met een stretcher. In dit geval verdwijnt de helft van de tweede en derde zitrij. Waarom een stretcher? We gaan de APM inzetten tijdens de spelen van ‘Tokyo 2020’. En de atleten die meedoen, kunnen na hun sportprestaties vast wel wat verlichting gebruiken, vooral als er blessures in het spel zijn.

Volledig elektrisch

Tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van 2020 is de Toyota APM ook beschikbaar voor bezoekers. We willen dat er zo’n 200 stuks van de APM rondrijden. Allemaal volledig elektrisch zodat het milieu er niet onder te lijden heeft. De APM rijdt maximaal 19 km/uur en is bedoeld om korte afstanden af te leggen, bijvoorbeeld op een groot evenemententerrein zoals van de spelen. En iedereen die bij dit geweldige evenement aanwezig is, kan ervan gebruikmaken. Ook als je wat minder mobiel bent. ‘Mobility for All’, dát is onze boodschap.

Create your account

Welkom bij van Hunnik Toyota