Productieversie Toyota Mirai voor het eerst in Europa

Toyota-Mirai-1140_tcm-22-334048

04-03-2015. Als er een auto is die de laatste tijd het nieuws domineert, is het de Toyota Mirai wel. De duidelijk herkenbare fuel cell sedan combineert 0% schadelijke uitstoot met 100% rijplezier en comfort en markeert de start van een nieuwe generatie auto’s, namelijk die op waterstof rijdt. De Toyota Mirai staat op de Autosalon van Genève (5-15 maart) en is daarmee voor de allereerste keer in Europa te zien.

  • Ultraschoon door fuel cell technologie
  • Na de zomer in drie Europese regio’s
  • Japanse verkopen ver boven verwachting

De inmiddels in serie geproduceerde Toyota Mirai is sinds eind vorig jaar in Japan te koop en overtreft hier alle verwachtingen. Toyota hield rekening met 400 verkopen voor heel 2015, maar inmiddels zijn al meer dan 1.500 orders getekend. Vanaf september 2015 is Toyota’s brandstofcelauto te koop in Groot-Brittannië (regio Londen), Duitsland (regio München) en Denemarken (regio Kopenhagen). Dit zijn locaties die de infrastructuur voor waterstofauto’s redelijk op orde hebben. In Nederland is dit nu nog niet het geval.

Levert bijdrage aan de luchtkwaliteit

De technische ruggengraat van de Mirai, is het innovatieve Toyota Fuel Cell System (TFCS); een combinatie van de zo intens betrouwbare Full Hybrid techniek van Toyota en een nieuw in eigen huis ontwikkelde brandstofcel techniek. Het TFCS is hierdoor veel efficiënter dan willekeurig welke verbrandingsmotor en stoot bovendien geen CO2 uit of andere stoffen die slecht zijn voor de luchtkwaliteit. Uit de uitlaat komt alleen waterdamp