De nieuwe Auris

De nieuwe Toyota Auris is er in twee carrosserieversies: Hatchback en Touring Sports (TS). Verkrijgbaar met efficiënte benzine- en dieselmotoren waaronder een nieuwe 1.2 turbobenzinemotor en een nóg zuinigere hybride aandrijflijn.

De nieuwe Auris heeft een krachtig design en een mooi interieur. Standaard is de Auris rijk uitgerust met o.a. LED dagrijverlichting, een Toyota Touch® 2 multimediasysteem en navigatie. Bovendien is de Auris veiliger dan ooit dankzij Toyota Safety Sense®, leverbaar op bijna alle uitvoeringen! 

De Auris TS is zelfs de ruimste wagon met 14% bijtelling én standaard automaat. 
U profiteert met een Auris Hybrid maar liefst 5 jaar van slechts 14% bijtelling. De nieuwe Auris verschijnt in juni bij de Toyota dealer.

Voordelen van de nieuwe Auris
  • Ruime keuze: benzine, diesel én hybride
  • Toyota Safety Sense: nog veiliger door actieve veiligheidssystemen
  • Krachtig design en verfijnd interieur
  • Nieuwe 1.2T turbobenzinemotor en 1.6 D-4D turbodiesel
  • Als Touring Sports de ruimste wagon met 14% bijtelling en automaat

Toyota Safety Sense®: nieuwe, actieve veiligheidssystemen

Toyota levert op nagenoeg alle modellen (m.u.v. de Auris Comfort) nieuwe actieve veiligheidssystemen onder de noemer Toyota Safety Sense. Toyota Safety Sense staat voor actieve veiligheid en omvat onder andere:

  • Pre-Collision System (PCS)
  • Lane Departure Alert (LDA)
  • Road Sign Assist (RSA)
  • Auto High Beam (AHB)

Werking van het Pre-Collision System

Werking van het Lane Departure Alert

Werking van de Road Sign Assist

Werking van de Auto High Beam
Nieuwe 1.2T turbobenzine- en 1.6 D-4D turbodieselmotor

Naast de Hybrid is de nieuwe Auris ook leverbaar met de keuze uit meerdere benzine- en dieselmotoren waaronder een gloednieuwe 1,2 liter 85 kW/116 pk turbobenzinemotor en 1,6 liter 82 kW/112 pk turbodieselmotor.

Auris Hybrid: de zuinigste en schoonste

Het brandstofverbruik van de Toyota Auris Hybrid bedraagt gemiddeld 3,5 l/100 km*. En met een CO2-uitstoot van slechts 79 gr/km* blijft de Toyota Auris Hybrid de zuinigste en schoonste versie in z’n klasse. U profiteert met de Auris TS dan ook maar liefst 5 jaar van slechts 14% bijtelling. De Auris Hybrid is standaard rijk uitgerust met o.a. een automaat, Climate control en LED achterlichten, en heeft een royale bagageruimte van 530-1.658 liter.

Krachtig design

Zowel de voor- als de achterzijde van de Toyota Auris zijn vernieuwd. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Auris er krachtig uitziet en dichter bij het asfalt lijkt te liggen. Dubbele chromen ‘wings’ omsluiten aan de voorzijde het Toyota logo. Ze lopen tot in de scherp gelijnde koplampen door en geven de nieuwe Auris zijn zelfverzekerde uitstraling. Nieuw zijn de LED koplampen (standaard op de Lease Pro en Lease Exclusive) met geïntegreerde LED dagrijverlichting.

Ook de achterlichtunits zijn voortaan uitgerust met LED verlichting. Het nieuwe design van de achterbumper geeft ook de achterzijde van de Auris een robuuste look. De nieuwe haaienvinantenne zorgt voor een extra stijlvolle dimensie aan zijn dynamische lijnen evenals het nieuwe design van de lichtmetalen 16- dan wel 17-inch velgen.

Verfijnd interieur

Behalve het exterieur van de Auris heeft Toyota ook het interieur grondig vernieuwd. Het instrumentarium kent bijvoorbeeld een sportiever design met tussen de snelheidsmeter en toerenteller een nieuw 4,2-inch TFT kleurenscherm voor de weergave van belangrijke rijgegevens. Zachtere materialen zorgen voor een luxer gevoel en een ander design van de ventilatieroosters, deurhendels en pookknop waarderen het interieur verder op.

De stoelbekleding kent eveneens een nieuw design en het interieur is verder verfijnd door de gebruikte materialen en chroomaccenten beter op elkaar af te stemmen. De Auris is leverbaar met een ruime keuze uit carrosseriekleuren waaronder de twee nieuwe stijlvolle metallic kleuren ‘Royal Blue’ en ‘Denim Blue’.

Het nieuwe rijplezier

Dankzij de enorme trekkracht vanuit stilstand geniet u als bestuurder van de souplesse in de aandrijflijn. Daarbij hoeft u niet te schakelen; het werkt allemaal heel gemakkelijk en simpel. Met name in stads- en fileverkeer zit u hierdoor relaxed achter het stuur. En wanneer de Auris Hybrid volledig elektrisch (nagenoeg geruisloos) rijdt, wordt dit effect alleen maar sterker.

Efficiënte prestaties

U kunt kiezen uit een reeks zuinige motoren die elke rit tot een plezier maken, of u nu te maken heeft met druk stadsverkeer of langere afstanden met hogere snelheid rijdt. De reeks van motoren koppelen aansprekende prestaties aan gunstige verbruikscijfers en staan met hun voor Toyota kenmerkende betrouwbaarheid garant voor vlot, dynamisch rijgedrag en stil rijcomfort.

Vermogen Koppel Verbruik CO2-uitstoot Top 0-100
1.2T 6-bak (CVT) 85 kW (116 pk) bij 5.200-5.600 tpm 185 Nm bij 1.500-4.000 tpm 4,7 l/100 km (CVT: 4,6 l/100 km) 109 gr/km (CVT: 106 gr/km) 200 km/uur 10,1 sec.
1.3 VVT-i 6-bak 73 kW (99 pk) bij 6.000 tpm 128 Nm bij 3.800 tpm 5,4 l/100 km 125 gr/km 175 km/uur 12,6 sec.
1.8 Hybrid CVT 100 kW (136 pk) 142 Nm bij 2.800-4.400 tpm 3,5 l/100 km* 79 gr/km* 180 km/uur 10,9 sec.
1.4 D-4D 66 kW (90 pk) bij 3.800 tpm 205 Nm bij 1.400-2.800 tpm 3,4 l/100 km 89 gr/km 180 km/uur 12,5 sec.

* Voorlopig homologatiecijfer.